Goede Tijden Slechte Tijden

Nee, het leven spaart Janine niet: haar grootste tegenslagen in GTST

Nee, het leven spaart Janine niet: haar grootste tegenslagen in GTST

Caroline De Bruijn (62) speelt al 32 jaar lang Janine Elschot in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. En nee, het leven spaart de grote liefde van Ludo Sanders niet. Van ontvoerd tot levend begraven worden: Janine is niet kapot te krijgen.

Levend begraven

Te beginnen met misschien wel het meest bizarre dieptepunt. In de zomercliffhanger van seizoen 12 in 2002 werd Janine levend begraven door haar Italiaanse dubbelganger Sophia (eveneens gespeeld door Caroline). Zij was de ex van Ludo en wilde een stokje voor zijn huwelijk met Janine steken door haar ver onder de grond te stoppen. Nina wist mams uiteindelijk te redden en zo konden Ludo en Janine alsnog volmondig ja tegen elkaar zeggen. Onvergetelijke GTST-materie die, hoe triest ook voor Janine, voor menig doorgewinterde kijker juist een van de hoogtepunten blijft.

 

Op de brandstapel

Of wint dít moment het toch? Twee jaar later, in 2005, werd Janine door haar ex Ray gevangen gehouden in een klooster. Hij was ervan overtuigd dat zowel hij als Janine moesten boeten voor hun zonde bij de nonnen. Ze werden vergezeld door zuster Vincenza, maar zij hield de boel voor de gek. Ze bleek namelijk geen non te zijn, maar een mentaal gestoorde dame die Janine als ‘een hoer van de duivel’ zag. En zo geschiedde dat ze Janine op de brandstapel gooide. Godzijdank was Ludo er op tijd bij.

Drie keer ontvoerd

Janines bingokaart zit na tweeëndertig jaar soaplief en -leed aardig vol. Door de jaren heen hadden talloze mensen het op haar gemunt, maar werkte ze zichzelf ook flink in de nesten door haar journalistieke nieuwsgierigheid. Zoals in 2016 met Hein, een oud-gevangene over wie ze een boek schreef. De seriemoordenaar bleek zijn streken nog niet verleerd te zijn en ontvoerde Janine naar zijn vakantiehuis, waar hij haar spierverslappers toediende. Gelukkig was daar Ludo weer, om samen met Rik Janine te bevrijden. Drie jaar later maakte Hein haar het leven weer zuur door haar luisterboek Kwaad Bloed in het echt na te spelen. Lang verhaal kort: hij wist haar weer te ontvoeren en Janine werd weer gered. Deze keer kon Hein het niet navertellen.

- Advertisement -

Anno 2024 komt Janine opnieuw zwaar in de problemen door haar journalistieke bevlogenheid. Ditmaal is het Willem Roest die haar ontvoert en gijzelt. Waarom precies lees je hier.

Dementie en dood van zus Marieke

De dubbelganger, de brandstapel en de ontvoeringen zorgden natuurlijk voor zinderende tv, maar echt schrijnend werd het in 2018 toen Janines zus Marieke de diagnose frontotemporale dementie kreeg. Ze zag haar zus op jonge leeftijd en hartverscheurende wijze mentaal flink achteruitgaan. Uiteindelijk overleed Marieke, door toedoen van bovengenoemde schurk Hein, na een aanrijding.

Borstkanker

Een jaar later liet haar eigen gezondheid Janine in de steek. Ze ontdekte een knobbeltje in haar borst en het bleek foute boel te zijn. Ze had borstkanker. Na lang nadenken maakte Janine het besluit om een preventieve borstamputatie te ondergaan. En het herstel daarvan viel haar begrijpelijk loodzwaar.

Schrijnend genoeg is het nu, vijf jaar later, haar kleindochter Nola die een vorm van kanker heeft. Voor de zomercliffhanger van 2024 werd bekend dat de dochter van Nina lijdt aan leukemie. Er staat de familie Sanders een loodzware tijd te wachten. Het leven spaart Janine, maar dus ook haar familie niet. Hopelijk komen ze ook deze hartverscheurende periode te boven.

Soapkoningin Caroline sprak met RTL Boulevard over de zomercliffhanger:

 

Source: https://edition.cnn.com/
Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

DISABLE ADBLOCK TO VIEW THIS CONTENT!